My Story Gdynia Hotel, Gdynia
21 Nov ‘24
22 Nov ‘24
Always the best price on our website
My Story Gdynia Hotel, Gdynia
II Edycja kolacji Szefów Kuchni My Place Restaurant

II Edycja kolacji Szefów Kuchni My Place Restaurant

  1. Home
  2. News
  3. News details
27 of February 2023

24 lutego odbyła się druga edycja kolacji Szefów Kuchni to wyjątkowe wydarzenie, które przyciąga do naszej restuaracji coraz więcej pasjonatów pysznego jedzenia. 

W piątek, 24 lutego, spędziliśmy kolejny niezwykle smaczny wieczór w Restauracji My Place. Nasz Szef Kuchni Przemysław Langowski po raz drugi zaprosił do swojego kulinarnego królestwa znakomitych Szefów Kuchni, z którymi przygotował niezapomnianą ucztę smaków.
Tym razem na Gości czekało 7 daniowe menu degustacyjne, składające się z:
Amouse bouche - kucharze My Place Bar & Restaurant.
Ślimaki w tempurze z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechów laskowych
Przystawka zimna rybna - Ireneusz Koniuszek – Restauracja Refektarz, Hotel Zamek Ryn.
Parfait z wędzonego jesiotra podany z aioli z yuzu, z białą rzepą, kompresowaną brzoskwinią i kawiorem.
Przystawka zimna mięsna – Mariusz Dąbała – Restauracja Carska.
Krojony comber jelenia z marynowanymi podgrzybkami podany z majonezem anchois i świeżym chrzanem.
Pasta – Przemysław Langowski - My Place Bar & Restaurant Gdynia.
Raviolo faszerowane podwędzanymi ziemniakami podane z płynnym żółtkiem, słoniną, espumą grzybową i pianką z mizerii.
Danie główne - Mariusz Gachewicz – Hotel Zamek Gniew.
Kurczak kukurydziany w musie z królika z orzechami podany na puree z pieczonego batata z pâté z wątróbki drobiowej i zielonymi warzywami.
Danie rybne - Paweł Stawicki - Restauracja Scoria Bydgoszcz.
Łosoś szkocki z palonym masłem podany na kremie ryżowym.
Deser – kucharze My Place Bar & Restaurant.
Gruszka duszona w białym winie, z przyprawami korzennymi, paloną białą czekoladą i sosem cynamonowym.
 
Każdy z Szefów osobiście przedstawił swoje danie Gościom i opowiedział o procesie jego przygotowania.
Menu zostało wyserwowane na wspaniałej porcelanie marki Porcelana Lubiana - serdecznie dziękujemy za pomoc przy organizacji tego wydarzenia.
Do dań przygotowanych specjalnie na ten wieczór zostały dobrane koktajle przygotowane przez Łukasza Zacharskiego, developera marek United Beverage oraz nowość w karcie My Place – wódka ziemniaczana od Tomasza Milera MILER Spirits
Nasze cykliczne spotkania z Szefami Kuchni, to idealny sposób na spędzenie piątkowego wieczoru przy wyśmienitym jedzeniu, dobrej muzyce na żywo, w doborowym towarzystwie. Śledźcie nasze wydarzenia, już niebawem trzecia edycja!
desktop nav bg
mobile nav bg
Language:
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close