My Story Gdynia Hotel, Gdynia
23 Nov ‘24
24 Nov ‘24
Always the best price on our website
My Story Gdynia Hotel, Gdynia
Kolacja pięciu Szefów Kuchni w My Place

Kolacja pięciu Szefów Kuchni w My Place

  1. Home
  2. News
  3. News details
14 of November 2022

11 listopada odbyła się kolacja pięciu Szefów Kuchni - wyjątkowe wydarzenie dla Gości Restauracji My Place Bar & Restaurant mieszczącej się w hotelu My Story Gdynia. 

Specjalne, degustacyjne menu z zaskakującymi daniami zinterpretowało pięciu znakomitych kucharzy. I choć przysłowie mówi "gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść" - uczestnicy wydarzenia nie wyszli z kolacji głodni.

"My Place czyli moje miejsce. Myślę, że to najlepszy sposób na gotowanie z przyjaciółmi" - podsumował wieczór Szef kuchni restauracji Memo w Bydgoszczy - Rafał Godziemski. Piątka przyjaciół spotkała się w kuchni restauracji My Place, którą zarządza Przemysław Langowski. To z jego inicjatywy powstał pomysł na wspólne gotowanie w jednym miejscu. Tym miejscem 11 listopada stało się My Place. 

Szefowie różnych restauracji zjechali się z odległych zakątków Polski by przygotować swoje popisowe dania, które finalnie skomponowały menu piątkowej kolacji - kompletne, zróżnicowane w strukturze smaku i teksturach oraz wykończone adekwatnymi trunkami. 

Z jakimi doświadczeniami wyszli Goście kolacji?

Apetyczne kompozycje były popisem najnowszych trendów w food platingu, czyli sztuki serwowania dań. Goście zachwycali się (poza smakiem) - stroną wizualną zaserwowanej kolacji. Każde danie wyszło spod ręki innego Kucharza a zatem Goście doświadczyli różnych stylów przygotowywania i prezentacji dań. Wszystkich gotujących łączył natomiast jeden wspólny mianownik - świeże, sezonowe i lokalne produkty z których powstały dania.

Kto i co przygotował na kolację?

Chef Tomasz Milewski - Executive Chef sieci Dobry Hotel

Przystawka zimna 
Krem z sera bursztyn podany z owocowym chutney'em i mikro ziołami

Chef Mariusz Dąbała - Restauracja Carska w Białowieży 

Przystawka ciepła 
Pierożek z grasicą cielęcą, makiem i czosnkiem niedźwiedzim oraz pierożek z gęsią, kasztanami, żurawiną i trawą żubrową

Chef Rafał Godziemski - Memo Restauracja Bydgoszcz

Danie główne rybne  
Łosoś smażony na wędzonym maśle z groszkiem, koprem, awokado, młodym brokułem i solirodem 

Chef Mariusz Gachewicz - Zamek Gniew

Danie główne mięsne 
Comber z jelenia podany z pasternakiem, sosem demi-glace z białą czekoladą, pâté z wątróbki z boczniakiem mikołajkowym

Chef  Sebastian Cichy - KonCi by Sebastian Cichy

Deser
Gruszka prażona podana z curdem z wolno-tłoczonego soku gruszkowego z paloną czekoladą i sosem miętowym

Dziękujemy serdecznie naszym zaproszonym gościom: Mariuszowi Dąbale, Mariuszowi Gachewiczowi, Rafałowi Godziemskiemu, Sebastianowi Cichemu, Tomaszowi Milewskiemu oraz naszemu Szefowi Kuchni Przemysławowi Langowskiemu i wszystkim pracownikom restauracji My Place. 

 

Obejrzyj relację z rego wydarzenia: KOLACJA SZEFÓW KUCHNI

 

Kolejny termin kolacji Szefów Kuchni na początku 2023 roku!

---------------------------

Mylisz, że takie wydarzenie nie powinno Cię ominąć? Chcesz wziąć udział w kolejnej kolacji 5 Szefów? Zachęcamy Cię do subskrypcji naszego newslettera. Większość wydarzeń w naszym obiekcie ma kameralnych charakter stąd miejsca na nie szybko się wyprzedają. 

 

desktop nav bg
mobile nav bg
Language:
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close