W piątek, 24 lutego, spędziliśmy kolejny niezwykle smaczny wieczór w Restauracji My Place. Nasz Szef Kuchni Przemysław Langowski po raz drugi zaprosił do swojego kulinarnego królestwa znakomitych Szefów Kuchni, z którymi przygotował niezapomnianą ucztę smaków.
Tym razem na Gości czekało 7 daniowe menu degustacyjne, składające się z:
Amouse bouche - kucharze My Place Bar & Restaurant.
Ślimaki w tempurze z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechów laskowych
Przystawka zimna rybna - Ireneusz Koniuszek – Restauracja Refektarz, Hotel Zamek Ryn.
Parfait z wędzonego jesiotra podany z aioli z yuzu, z białą rzepą, kompresowaną brzoskwinią i kawiorem.
Przystawka zimna mięsna – Mariusz Dąbała – Restauracja Carska.
Krojony comber jelenia z marynowanymi podgrzybkami podany z majonezem anchois i świeżym chrzanem.
Pasta – Przemysław Langowski - My Place Bar & Restaurant Gdynia.
Raviolo faszerowane podwędzanymi ziemniakami podane z płynnym żółtkiem, słoniną, espumą grzybową i pianką z mizerii.
Danie główne - Mariusz Gachewicz – Hotel Zamek Gniew.
Kurczak kukurydziany w musie z królika z orzechami podany na puree z pieczonego batata z pâté z wątróbki drobiowej i zielonymi warzywami.
Danie rybne - Paweł Stawicki - Restauracja Scoria Bydgoszcz.
Łosoś szkocki z palonym masłem podany na kremie ryżowym.
Deser – kucharze My Place Bar & Restaurant.
Gruszka duszona w białym winie, z przyprawami korzennymi, paloną białą czekoladą i sosem cynamonowym.
Każdy z Szefów osobiście przedstawił swoje danie Gościom i opowiedział o procesie jego przygotowania.
Menu zostało wyserwowane na wspaniałej porcelanie marki Porcelana Lubiana - serdecznie dziękujemy za pomoc przy organizacji tego wydarzenia.
Do dań przygotowanych specjalnie na ten wieczór zostały dobrane koktajle przygotowane przez Łukasza Zacharskiego, developera marek United Beverage oraz nowość w karcie My Place – wódka ziemniaczana od Tomasza Milera MILER Spirits
Nasze cykliczne spotkania z Szefami Kuchni, to idealny sposób na spędzenie piątkowego wieczoru przy wyśmienitym jedzeniu, dobrej muzyce na żywo, w doborowym towarzystwie. Śledźcie nasze wydarzenia, już niebawem trzecia edycja!